|
|
| Şiir | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
| Konu: Şiir Paz Ara. 02, 2007 11:29 am | |
| Kalem sana kurban olam kõle olam Anam oldun, babam oldun, eş oldun Seni yapan ustalara kul olam Dertlerime ortak, yüreğime taş kalem
Senden başka sadık dostu bulamam Bir gün bile senden ayrı kalamam Herşeysiz olurum, sensiz olamam Gözümün seline yaş oldun kalem
Seni çöpe atan eller sürünsün Zalim dostlarımdan sen çok üstünsün Seveceğim ölünceye dostumsun Bütün insanlığa baş oldun kalem
Kalem sana ağaç olam uç olam Yazdığına cümle olam hece olam Sen gündüz ol, ben de sana gece olam Arkadaşım, dostum oldun eş kalem
Seninle ağladım seninle güldüm Hüzünlü günümde yanımda buldum Yaralı hayatta seninle oldum Yaşamım boyunca, gözüm yaş kalem
Seninle dertleştim, seninle ağladım Yazıp ellerimle bağrım dağladım Senden bir vefalı dost bulamadım Gece hayalime düş oldun kalem
Sen olmasan beni kimse anlamaz Bence, senden üstün varlık olamaz Çok insanlar değerini anlamaz İçim açtın yüreğimde kuş kalem
Dertlerimi tane tane yazdın sen Gözyaşımı boncuk gibi dizdin sen Suç işledim ceza verdin kızdın sen Ağzım oldun dilim oldun diş kalem
Eşe dosta selamlarım ilettin Kitap yazdın yaprakları dal ettin Abidin’im gözyaşlarim sel ettin Yazim oldun bahar oldun kiş kalem | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir Paz Ara. 02, 2007 11:29 am | |
| Çapraşık manâlarla, yaldızlı bir desenden Oyunumuz vardı yâ, hani ilhâmı senden Bu sabah o günlerden bir gemi gönderdiler Yürekleri bağlayıp aklı salıverdiler.
Tefekkür âleminin tekdüze vurumları Cem etti sînesinde tekmil uçurumları. Koridorlar belirdi, koridorlar uzandı, Biri aynaya baktı, mavzerine uzandı.
Kum tânesince kesif ve ince fikirlerle, Çınladı ayak sesi sonsuz lâbirentlerde. Dolu kuyu, boş kuyu, bir ucu uçsuz kuyu Sonsuzun arz kapısı gelip sundu korkuyu:
Nasıl olur da dağlar, semâyla kucaklaşır Dalgaları, sâhilden ufka hangi el taşır Bir şeyi bilmek nedir? Nasıl inanır insan Nasıl şeydir vârolmak, sonsuzluk, zaman, mekân?
Birden ufuk düzeldi, silindi ve kayboldu Bitimsiz kuyulara, taş toprak dolduruldu Ufuk eğri büğrüydü. Ufuk, körleşiyordu, Elleri bağlı biri, “Neden varım?” diyordu... | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir Paz Ara. 02, 2007 11:54 am | |
| | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir C.tesi Ara. 08, 2007 7:30 am | |
| anımsıyor musun? bir çetemiz vardı: Vahşi Siyah Atlar ısmarlama serserilikler yaşardık kimseden bir şey demeden kaçıp gitmeler gibi sokaklarda sabahlamak, parklarda yatmak yabancıları mahalleye sokmamak gibi Ve bir gün gideceğimiz bir Amerika vardı herkesin bir Amerika'sı vardı o zamanlar herkes gece istasyonlarında kendi Amerika'sını aradı
kısık ışıklı arkadaş odaları plağın bir yüzünü kaplayan uzun parçalar eşliğinde kendi rüyalarımıza dalar, dağılırdık okyanuslar, gemi yolculukları, kanayan ıslıklar ve dunyanın bütün limanları önümüzde sessizce uzardı
biterdi plak, disk boşa dönerdi. düşlerimiz çarpıp geri dönen sulardı şimdi böyle zamanlarda ilk sözü söylemekten kaçınırdı herkes sonra bir usulca kalkar, herkese çay koyardı anımsıyor musun?
vahşi siyah atlardık kentin ışıklı çöllerinde kendi izini arayan deri ceketlerimize sığdıramadığımız düşlerimiz kadar aşık ve düşmandık dünya acıtırdı bizi. her şey kanatır, her şey yaralardı sevişmek çekip çıkarmazdı bizi derinliğimizden öfkemizi dindirmezdi hiçbir şey geceleri uyuyamayan çocuklardık, otobüs garlarında uzun maceralar umar apansız yolculuklara çıkardık
uykulu kentlere girerdik gece yarıları ıssız ağaçlar olurdu yol kenarlarında gökyüzünde parlak yıldızlar, her yere aynı uzalıkta sarhoş bindiğimiz otobüsün pencersinden sanki bambaşka bir dünyaya bakardık sonra saklayarak yüzümüzü birbirimizden yumruklarımızı sıkar sessizce ağlardık ışığı açık kalmış pencerelere, kepengi örtülü dükkanlara, yaz bahçelerinden taşan çiceklere, adını bile bilmediğimiz bu kente neye olduğunu bile bilmediğimiz bir hasretle uzun uzun bakardık anımsıyor musun?
ahh o gece yolculukları bir başka kentte, bir başka insan olmanın umutları kaç yol arkadaşı kaldı şimdi geriye gençliğin ilk acılarını birlikte keşfettiğimiz kaç yol arkadaşı? sürüyerek götürdüğümüz dargın beraberlikleri saymazsak ne kalıyor elimizde? ölenler, terk edenler, bir de telefonları, adresleri, kendileri değişenler
vahşi, siyah atlardık; yılkıya bırakıldık içimizden kimse gidemedi Amerika'ya kendi Amerika'sı da olmadı hiçbirimizin yağmur aldı rüzgar aldı zaman aldı o vahşi siyah atları herşey o eski rüya da kaldı
çarpıp geri dönen düşlerimizin üstünde çürümüş cesetleri yüzüyor şimdi vahşi siyah atların öldukleri sahilleri kendileri de bilmiyorlar peki sen anımsıyor musun? | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir C.tesi Ara. 08, 2007 7:33 am | |
| Yaşanacak günler var daha nazlım Gam ile elemle doldurma beni Gel derdimi dinle gel âhu gözlüm Murada ermeden soldurma beni
Çekildin kenara keyife doyup Aradım dört yanda menzilin kayıp Bekle bugün yarın gelirim deyip Aşk sözü vermeden güldürme beni
Kulların kullara kalmadı hayrı Sen ayrı ben ayrı yolumuz ayrı Hayattan umudu kestim ben gayrı Vuslatı görmeden soldurma beni
Issız olur derler garibin koyu Sevenin ardından kazılır kuyu Zâten Kederliyim bir ömür boyu Ecelle ölmeden kaldırma beni
| |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir C.tesi Ara. 08, 2007 7:34 am | |
| sadece üşüyorum mevsimin bayatlığından mı soğukların arttığından mı anlayamadım sadece üşüyorum birinin yokluğundan mı birilerinin çokluğundan mı anlayamadım sadece üşüyorum olmayan sıcaklıktan mı gelecek olan karakıştan mı anlayamadım sadece üşüyorum hayatımda ki boşluktan mı aynadaki yalnızlıktan mı anlayamadım birinin yokluğundan mı birilerinin çokluğundan mı... | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir Paz Ara. 09, 2007 8:02 am | |
| evlilik fedakarlıkmış anlayışmış hoşgörüymüş karşılıklı sevgiymiş saygıymış müştereklikmiş fedakarlığın ikiye bölünmesiymiş
FEDA hanım, KARLIK bey...! ! ! ! ! ! | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: Şiir Paz Ara. 09, 2007 8:03 am | |
| Baba bugün üşüyorum Karda kaldım üşüyorum Anama deyin sıcak bir çorba koysun Üstümü ört baba üşüyorum
Behey babam dalmış babam Sigarayı sarmış babam Şapkasına hicran dökmüş Kibrit gibi yanmıs babam
Baba bugün alır dağlar Bu dert beni alır dağlar Şehirlere sığmaz oldum Fazla sürmez alır dağlar
Baba bugün ağlıyorum Darda kaldım ağlıyorum Duaların üzerimden eksik etme İçim yandı ağlıyorum | |
| | | deniz
| Konu: Geri: Şiir Salı Ara. 11, 2007 2:13 am | |
| Bana yanacaksın diyen Herkesten çok haram yiyen Borcunu hiç ödemeyen İnsafsızca atıyorsun Konuştukça batıyorsun.
Atı, itle… yarıştırdın Hâinleri barıştırdın Ortalığı karıştırdın Boşa nutuk atıyorsun Konuştukça batıyorsun.
Dedem anlatmıştı seni Hattâ rahmetli neneni Seni her maçta yeneni Unutarak atıyorsun… Konuştukça batıyorsun.
Dünya dönüyor ya hâ Senin için of ne âlâ... Gözün doymayacak mala Açgözlüsün, atıyorsun Konuştukça batıyorsun.
Fâizlemiş paraların… Alnındaki karaların İyileşmez yaraların… Süte çok su katıyorsun Konuştukça batıyorsun.
Kefereler size bonkör… Nankör çıktınız çok nankör Bu kadar mı gözünüz kör? Hâinvâri… atıyorsun Kkonuştukça batıyorsun.
Pişman olup, af dilesen Zaman geçiyor bilesen Kim bilir ne gün öle sen Düşünmeden atıyorsun Konuştukça batıyorsun.
Gönül dost olanı özler… Her zaman yolunu gözler Bestelenecek bu sözler… Dinlemeden atıyorsun Konuştukça batıyorsun. | |
| | | onur
| Konu: Geri: Şiir Çarş. Ara. 12, 2007 9:34 am | |
| Hep sevgileri anlatsın, Baba bana bir şiir bul ! Her satırı bal damlatsın, Baba, bana bir şiir bul !
Olmasın savaş, kin, nefret; Ne siyaset, ne ticaret; Dosta düşmana rica et, Baba, bana bir şiir bul !
İçinde kuş cıvıltıları, Uçsun martı kanatları, Koşsun özgürlük atları, Baba, bana bir şiir bul !
Alageyik dağda gezsin, Avcı vurmasın, vazgeçsin, Kimse kimseyi üzmesin, Baba, bana bir şiir bul !
Solmasın kırda çiçekler, Gülsün, oynasın böcekler; Acı olmasın gerçekler, Baba, bana bir şiir bul !
Dilden dile hep söylensin, İnsanlar gülsün, eğlensin; Duyan, okuyan beğensin; Baba, bana bir şiir bul ! | |
| | | wolfgang
| Konu: Geri: Şiir Paz Ara. 23, 2007 12:04 am | |
| | |
| | | | Şiir | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|